3.Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirildi

Pazartesi, Aralık 27, 2021

3.Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi "Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Afrika’ya yönelik YTB tarafından sürdürülen faaliyetleri tanıtmak için açılan YTB standı zirve boyunca ziyaretçilerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasında Türkiye Bursları'ndan yararlanan Afrikalı gençlerin ülkelerinin geleceğinde oynadığı önemli role dikkat çektiği zirvede YTB Başkanı Abdullah Eren de Afrika'nın farklı ülkelerinden millî eğitim bakanları ile Türkiye Bursları programını konuşmak üzere bir araya geldi.

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi, "Birlikte Kalkınma ve Refah İçin Güçlendirilmiş Ortaklık" anlayışıyla Afrika'dan üst düzey yetkililerin yanı sıra 20'ye yakın devlet başkanı ve temsilcinin katılımıyla 17 - 18 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye-Afrika ilişkilerinin gelecek 5 yıllık strateji ve yol haritasının belirlendiği zirvede açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye Bursları’ndan yararlanan Afrikalı öğrencilerin sayısı 14 bini aştı. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde zaman zaman Türkiye mezunu bu kardeşlerimizle karşılaşıyor ve onların başarılarından gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim

Zirve kapsamında YTB Başkanı Abdullah Eren ve heyeti ise Afrika'nın farklı ülkelerinden millî eğitim bakanları ile Türkiye Bursları programını konuşmak üzere bir araya geldi. Toplantıda Abdullah Eren, YTB'nin kıtadaki geleceği eğitim ve kültür başta olmak üzere birçok farklı alanda Afrikalı gençlerle birlikte inşa etmek istediğine dikkat çekti. 


İlgili Haberler

hafiza
Hafıza,Kardeş Topluluklar

Türk Dünyasının yetiştirdiği büyük reformcu, eğitimci, gazeteci, fikir ve aksiyon adamı İsmail Gaspıralı, ideallerini gerçek

Pazartesi, 13 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Divanını Yakan Şair – Geceler Yalnız

Cuma, 10 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Bir yaz sıcağında incir ağacının altında serinlenirken koparılan incirin çekirdekleriyle zikir yaparak uyuya kalmak, derin bi

Cuma, 10 Mayıs 2024