Abdullah Eren ABD’de Yoğun Temaslarda Bulundu

Çarşamba, Eylül 27, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren ABD’de birtakım temaslarda bulunarak vatandaşlarımıza yönelik faaliyetler yürüten STK’ların temsilcileriyle bir araya geldi ve Türkiye Mezunlarıyla görüşme gerçekleştirdi.

YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki heyet ABD’de; iş insanları, vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklarına yönelik faaliyet yürüten dernekler, Türkiye Mezunları, Türk ve yabancı STK temsilcileri, sanatçılar ve siyasetçiler ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi.
 
Türk Günü Yürüyüşü
 
Abdullah Eren ve beraberindeki heyet ilk olarak YTB’nin de destek verdiği ABD'nin New Jersey eyaletinde yapılan 15. Geleneksel Türk Günü ve 100. Yıl Festivali’ne katılım sağladı. Festivalde konuşma da gerçekleştiren Abdullah Eren, Clifton Memorial Park’taki festival alanında Türk şirketleri ve STK stantlarını ziyaret etti. Aynı zamanda etkinlikte Türkiye'den gelen sanatçılar da yer alarak eserlerini seslendirdi. 
 
Paterson’da Türk Esnaf Ziyareti
Eren Paterson’da çok sayıda Türk esnafının bulunduğu caddeyi de ziyaret etti. Birçok Türk esnafı ile sohbet ederek YTB’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Eren’e Türk esnafı tarafından çok sıcak bir karşılama yapıldı.
 
Kırım Türkleri Camii Açılışı

Amerika Kırım Tatar Türkleri Derneği tarafından yenilenen Kırım Türkleri Cami’nin açılışına da katılım sağlayan Eren, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumuna mensup vatandaşlarımızla ve soydaşlarımızla bir araya geldi.
 
YTB-TASC Gala Yemeği

YTB-TASC iş birliğiyle gerçekleştirilen Gala etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. New York Rockefeller Center’da yapılan buluşmaya Türk ve yabancı STK temsilcileri, sanatçılar, siyasetçiler, iş dünyası ve akademisyenler katıldı.  
 
Princeton Üniversitesi Ziyareti

Abdullah Eren, bir önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile beraber Orta Doğu Araştırmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu’nu da ziyaret etti. Ziyaretten sonra ise Princeton Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerle bir araya gelindi.
 
NY-NJ Mukim Türk ve Soydaş Öğrencilerle Buluşma

ABD temasları kapsamında ABD’nin New York ve New Jersey eyaletinde eğitim gören Türk ve soydaş öğrencilerle de buluşularak Başkanlığımız programları hakkında bilgi verildi. Programda öğrencilerin soruları YTB Uzmanları tarafından yanıtlandı ve fikir alışverişinde bulunuldu.
 
NY-NJ Türk STK’lar Buluşması

YTB Başkanı Eren ve beraberindeki heyet, ABD’de vatandaşlarımıza yönelik faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda YTB destekleri tanıtılarak iş birliği imkânları değerlendirildi. Söz konusu programa milletvekilleri Zafer Sırakaya ve Prof. Dr. Cüneyt Yüksel de katılım sağlayarak STK temsilcilerimizin sorularını yanıtladı.
 
ASKON ABD- İş İnsanları İle Buluşma

ASKON ABD ve YTB iş birliğinde ABD’deki iş insanlarımızla görüşmeler gerçekleştirildi. Çok sayıda iş insanının katıldığı söz konusu buluşmada Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren ÖKTEN ve ASKON Genel Başkanı Orhan AYDIN yer aldı. 
 
ABD Türkiye Mezunları Buluşması

ABD temasları kapsamında son olarak Türkiye’de eğitim gören ve hali hazırda ABD’de yaşamını sürdüren ve başarılı görevlerde bulunan Türkiye Mezunları ile görüşme sağlandı.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anl

Cuma, 03 Mayıs 2024

hafiza
Hafıza

1924 yılında "Agiou Titou" adıyla kiliseye çevrilen Fazıl Ahmet Paşa (Vezir) Camii , hâlen kilise olarak kullanılmaktadır. E

Perşembe, 02 Mayıs 2024

baglar
Bağlar

Kuzey Makedonyalı genç yazar Özlem Kurt ile YTB'nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında yayımlanan ilk kitabı

Salı, 30 Nisan 2024