Eren, Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar İçin Düzenlenen Festivallere Katıldı

Pazartesi, Ağustos 7, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Uşak’ta ve Afyonkarahisar’da yurt dışında yaşayan vatandaşlar için düzenlenen festivallere katılarak konuşma yaptı. Avrupa’nın bugünkü haline gelmesinde Türk vatandaşlarının emekleri olduğunu belirten Eren, “Eğer bugün Avrupa bu durumdaysa 60'lı, 70'li, 80'li yıllarda oraların fabrikalarında, sokaklarında, caddelerinde, madenlerinde çalışan Türk işçilerin emekleri sayesindedir” dedi.

YTB Başkanı Abdullah Eren, Uşak’ta ve Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlar için düzenlenen festivallere katıldı.
YTB’nin destekleriyle Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festivale katılım yoğun oldu. YTB Başkanı Abdullah Eren etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivalde bir konuşma yapan Eren yıllar önce Avrupa’nın dört bir tarafına vatandaşlarımızın çalışmak için gittiğini belirtti. Yurt dışındaki vatandaşların çalışkanlıklarıyla, fedakârlıklarıyla, azimleriyle ve cefakârlıklarıyla, gittikleri ülkelerde kalıcı hale geldiklerini sözlerine ekleyen Eren şunları kaydetti: “Eğer bugün Avrupa bu durumdaysa 60'lı, 70'li, 80'li yıllarda oraların fabrikalarında, sokaklarında, caddelerinde, madenlerinde çalışan Türk işçilerin emekleri sayesindedir. Bunu kendileri de söylüyorlar. Şu an Avrupa’da 5 milyon vatandaşımız yaşamakta."

YTB Başkanı Abdullah Eren Uşak’ın ardından yine YTB destekleriyle Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen festivale de katıldı. Eren burada yaptığı konuşmasında ise yurt dışında yaşayan vatandaşların başarı hikayelerine dikkat çekti.

Traktörlerini Satıp Avrupa’ya Gittiler


Emirdağ’dan 60 yıl önce ailesinin geçimini sağlamak için insanlarımızın dilini ve kültürünü bilmedikleri topraklara çalışmak için gittiğini aktaran Eren, bu fedakâr insanların Avrupa’da çok zor işlerde çalıştığını anlattı.

Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bugünkü hale gelmesinde Avrupalı Türklerin emeklerinin olduğunu ifade eden Eren, “Bugün eğer Avrupalı Türk kimliğinden bahsediyorsak 60 sene önce oralara gidip çalışmış dedelerimizin, nenelerimizin, amcalarımızın, teyzelerimizin alın teri ve emekleri sayesinde bahsedebiliyoruz. Fakat Avrupalı Türkler çok şanslılar. Çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider son 20 yılda, ‘biz insan odaklı bir politika izliyoruz, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız da bizim için Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız kadar azizdir’ dedi. Ve bunun için çalışmaya başladı, hamleler yaptı” dedi.

Bulunduğumuz Ülkelerdeki Seçimlere Katılın


YTB’nin hayata geçirdiği faaliyetler ve projelerle Avrupa’daki vatandaşların yanında olmaya gayret edeceklerini belirten Eren, “Bulunduğunuz ülkelerdeki seçimlere katılmak en az Türkiye’deki seçimlere katılmak kadar önemli bizim için. Siyasal katılımı önemseyeceğiz ki oralarda karar alma mekanizmalarına daha çok tesir edelim. Yine, evlatlarımızın Türkçeyi ve Türk kültürünü yaşatmaları için ailelere çok büyük görev düşüyor. Ben bu şuurda, bu bilinçte bir Avrupalı Türk kimliği olduğunu görüyorum” dedi.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı

Pazar, 05 Mayıs 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anl

Cuma, 03 Mayıs 2024

hafiza
Hafıza

1924 yılında "Agiou Titou" adıyla kiliseye çevrilen Fazıl Ahmet Paşa (Vezir) Camii , hâlen kilise olarak kullanılmaktadır. E

Perşembe, 02 Mayıs 2024