Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Heyeti YTB Desteğiyle Türkiye’de Temaslarda Bulundu

Pazartesi, Ekim 10, 2022

Bosna Hersek Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Heyeti, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) destekleriyle; ülkemizin kütüphanecilik, tarih ve arşivcilik alanlarında faaliyet gösteren kurumlarını ziyaret ederek tecrübe paylaşımında bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) destekleriyle Bosna Hersek Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi yetkililerinden oluşan 12 kişilik bir heyet, ülkemizin kütüphanecilik, tarih ve arşivcilik alanlarında faaliyet gösteren kurumlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak tecrübe paylaşımı elde edildi. Heyet İstanbul’da Süleymaniye Kütüphanesi, Topkapı Sarayı Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Dolmabahçe Sarayı Müzesi, Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivleri Külliyesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İslam Araştırmaları Merkezi’ni (İSAM) ziyaret etti. Burada kurum temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Grup daha sonra Ankara’daki kurum temsilcileri ile bir araya geldi. Bu kapsamda Bosna Hersek Büyükelçiliği, Milli Kütüphane, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Devlet Arşivleri Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ziyaret edildi.

Bosna Hersek Heyeti’nde; Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Müdürü Osman Laviç, İslam Birliği Arşiv Bölüm Başkanı Muhamed Hodzıc, Özel Derlemeler Bölüm Başkanı Hamza Laviç, Matbu Derlemeler Bölüm Başkanı Amela Lepir ile kütüphanenin arşiv, kütüphanecilik, restorasyon ve konservasyon bölümlerinde çalışan 8 personel yer aldı.


İlgili Haberler

hafiza
Hafıza,Kardeş Topluluklar

Türk Dünyasının yetiştirdiği büyük reformcu, eğitimci, gazeteci, fikir ve aksiyon adamı İsmail Gaspıralı, ideallerini gerçek

Pazartesi, 13 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Divanını Yakan Şair – Geceler Yalnız

Cuma, 10 Mayıs 2024

sedep
SEDEP

Bir yaz sıcağında incir ağacının altında serinlenirken koparılan incirin çekirdekleriyle zikir yaparak uyuya kalmak, derin bi

Cuma, 10 Mayıs 2024