Kırımoğlu YTB’de Söyleşiye Katıldı

Cumartesi, Mayıs 13, 2023

Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda (YTB) söyleşi programına katıldı. Söyleşinin ardından Kırımoğlu’na Türkiye Mezunları fahri unvanı verildi.

Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, YTB tarafından düzenlenen “Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Söyleşisi” programına kadıldı.



Başkanlıkta gerçekleştirlen programda Kırımoğlu’na, YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından Türkiye Mezunları fahri üyelik unvanı takdim edildi.

Programda Kırım Tatarlarının geri dönüş mücadelesini anlatan Kırımoğlu, “Halkları birleştiren önemli günler oluyor. Halkımız Ruslarl’a mücadelede hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hep birleşti. 18 Mayıs halkımızın mücadele günü. Ukrayna Parlamentosu 2014 yılında 18 Mayıs Sürgün Günü’nü, matem günü ve Kırım Tatarlarının haklarını savunma günü olarak kabul etti” diye konuştu.

Kırım Yarımadası İşgalden Kurtulmalı


Kırım Yarımadasının işgalden kurtulmadığı sürece geleceğinin parlak olmadığını belirten Kırımloğlu, “Kırım Yarımadasını işgalden kurtaramazsak halkımızın geleceği parlak olmayacak. Öz vatanımıza dönmek için yarım yüzyılı aşkındır mücadele verdik ve sonunda vatanımıza döndük. İnsanları kaçırıp öldürmek, hapse atmak ve evlerini aramak gibi eylemler düzenleniyor. 30 bine yakın vatandaşımız Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı. Hala Kırım'dan göç devam ediyor" diye konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulanan Kırımoğlu mücadeleye başladıkları zaman kimsenin arkasına sığınmadıklarına dikkat çekerek, "Mücadelemize başladığımız zaman kimsenin arkasına sığınmadık. Büyüklerimiz, 'Sizi hapse atarlar' dediler ama sonra bizimle gurur duymaya başladılar. Gençlerin bu milli hareket nasıl gelişti öğrenmeleri lazım. Doğruları ve yanlışları var, yanlışları tekrarlamamak için bir şeyler yapmak lazım. Halka açık olmak lazım, halkla beraber olmak lazım ki halkın desteğini alasınız" dedi.

Programın ardından Kırımoğlu, YTB tarafından açılan "2. Abdülhamid Han'ın Yıldız Fotoğraf Albümlerinde Ankara" isimli fotoğraf sergisini gezdi.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024