KKTC'de YTB'nin Gönül Köprüsü İftarı

Perşembe, Nisan 13, 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Gönül Köprüsü Projesi kapsamında iftar programı düzenlendi. Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Türkiye her zaman sizlerin yanında, çünkü Kıbrıs’ı kendisinden ayrı görmüyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, YTB, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, TİKA ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İskele ilçesi Yedikonuk köyünde iftar programı düzenlendi. Program öncesinde, Karagöz-Hacivat gösterisi sahnelendi, çocuklara boyama seti ve oyuncak hediye edildi.
 
Program öncesinde YTB Başkanı Abdullah Eren ve diğer katılımcılar, 6 Şubat’ta Türkiye’deki depremlerde kızı ile torununu kaybeden Fatma Köse’yi ziyaret ederek başsağlığı diledi.
YTB Başkanı Abdullah Eren, programda yaptığı konuşmada, Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde KKTC genelinde 24 gün boyunca 48 köyde iftar verildiğini aktardı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kıbrıs Türk Kızılay'ının ramazan boyunca her gün 18 yerde 7 bin 500 insana iftar imkanı sağladığını sözlerine ekledi.
 
Türkiye'nin hiçbir zaman KKTC'yi farklı görmediğini ve düzenlenen programın birlik beraberliği pekiştirmek için önemli olduğunu söyleyen Eren, "Türkiye her zaman sizlerin yanında, çünkü Kıbrıs’ı kendisinden ayrı görmüyor. Kıbrıs’ı Türkiye’nin bir parçası, gönül coğrafyasından öte gönlümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Sizler burada hiçbir zaman yalnız değilsiniz." diye konuştu.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024