Bilge Ana Mevlüde Genç Amasya’da Defnedildi

Perşembe, Kasım 3, 2022

Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te ırkçı terör örgütü Neo-Naziler tarafından kundaklanan evlerinde ailesinin 5 ferdini yitiren ve her şeye rağmen hoşgörü mesajları veren Mevlüde Genç’in cenazesi Amasya’nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, YTB Başkanı Abdullah Eren de katıldı. Köydeki evinin önünde helallik alınmasının ardından, Genç’in Türk bayrağına sarılı naaşı köy mezarlığına taşınarak defnedildi.

Cenaze töreninde konuşan YTB Başkanı Eren, Mevlüde Genç’in Almanya’daki 61 yıllık Türk toplumunun en önemli ve en güzel örneğiydi olduğu aktardı. Melüde Genç’in acısını hiçbir zaman nefret haline getirmediğini belirten Eren, “Mevlüde Genç Teyzemizi bugün memleketi Amasya-Taşova-Mercimek Köyü’nde tüm sevenleri ve ilgili kurumlarımızdan temsilcilerle birlikte son yolculuğuna uğurladık. Solingen’deki hain Neo-Nazi saldırısında 5 canını kaybetmesine rağmen gösterdiği sağduyu ile onu hiç unutmayacağız. Ruhun şad, mekânın cennet olsun Mevlüde Teyze. Hep özlemini çektiğin yavrularınla nurlar içinde yat” diye konuştu.

Mevlüde Genç’in kız kardeşi, Solingen faciasında 12 yaşında kızını kaybeden Şehri Öztürk ise ablasının her zaman Almanlara karşı dostça yaklaştığını ve ailelerinin kin ve nefret nedir bilmediğini söyledi.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024