Türkiye Bursları, Büyük Türkiye Yolundaki Stratejik Aklın Ortaya Çıkarmış Olduğu Önemli Bir Projedir

Salı, Ağustos 13, 2024

YTB tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nin İstanbul programı gerçekleştirildi. Ülkemizin seçkin üniversitelerinde Türkiye Bursları kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan uluslararası öğrenciler mezuniyet heyecanını yaşayarak ülkelerine döndü.


13. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni İstanbul programı, İstanbul Valisi Davut Gül, YTB Başkanı Abdullah Eren, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, kurum temsilcileri, akademisyenler ve uluslararası öğrencilerimizin geniş katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü Garanti Kültür Merkezi'nin Ayhan Şahenk Salonu'nda gerçekleştirildi.
 
Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, mezun olan uluslararası öğrencilerin ülkelerinin kalkınmalarına büyük katkılar sağlayacağını belirterek aynı zamanda Türkiye ile kendi ülkeleri arasında da köprü vazifesi göreceklerini aktardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi burs programı olan Türkiye Bursları programı ile dünyanın farklı yerlerinde hizmetler yürüttüklerini söyleyen Eren, “Türkiye olarak son yıllarda pek çok paydaş kurumumuzla bir yola girdik. TİKA, YEE, YTB, Maarif Vakfı başta olmak üzere büyük Türkiye yolunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. YTB gerek Osmanlı coğrafyasındaki gerekse dünyanın farklı yerlerindeki soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik hizmetleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi burs programı olan Türkiye Bursları programını yürütmektedir. Türkiye Bursları, büyük Türkiye yolundaki stratejik aklın ortaya çıkarmış olduğu önemli bir projedir” dedi.
 
Türkiye Mezunları Ailesi Gitgide Büyüyor
Mezun olan öğrencilerin Türkiye’nin gönüllü elçisi olacağını anlatan Eren, “Sizleri ülkemizde ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. Türkiye sizlerin ikinci vatanı. Mezun olduktan sonra siz Türkiye’nin gönüllü elçileri oluyorsunuz ve bu vesileyle Türkiye Mezunları ailesi gitgide büyüyor. Sizler bize ailelerinizin emanetleriydiniz, artık ülkelerinizin geleceği size emanet. Eminim ki Türkiye Mezunları olarak ülkelerinizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaksınız” diye konuştu.
 
Dostluğa, Kardeşliğe Ve İş Birliğine Katkı Sunacaksınız
İstanbul Valisi Davut Gül ise yaptığı konuşmasında Türkiye'deki üniversitelerin dünyadaki üniversitelerin birçoğundan çok daha iyi eğitim verdiğine değindi. Gül, İstanbul'un da şehir olarak dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olduğunu, olağanüstü tarihi ve geçmişiyle her yerde o kültürün hissedildiğini, İstanbul'da hiçbir şey yapılmasa da 4-5 yıl yaşandığında en az iki üniversiteden mezun olmuş kadar bilgi ve tecrübeye sahip olunacağını vurguladı. Gül, uluslararası öğrencilerin ülkelerarası dostluğa, kardeşliğe ve iş birliğine katkı sunacaklarına dikkat çekti. 
 
Ülkelerinize Döndüğünüzde Birer Türkiye Elçisi Olacaksınız
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci de ülkemizde edindikleri bilgi, beceri ve deneyim ile mezun öğrencilerin gelecekte büyük başarılara imza atacaklarını dile getirdi.

İnci, mezun öğrencilerin, aldıkları eğitimle Türkiye'yi tanımış, Türkiye'nin kültürüyle harmanlanmış, küresel düşünebilen bireyler olarak mezun olduklarını kaydederek şunları söyledi: "Sizler hem ülkemize hem de Türkiye'ye değer katacak, iki ülke arasında köprüler kuracak bireyler olarak büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bugünden itibaren kendi hikayelerinizi yazacak, ülkelerinize döndüğünüzde birer Türkiye elçisi olacaksınız. Kültürümüzü, değerlerimizi ve barış dolu dünyaya olan inancımızı her yerde yayacağınıza gönülden inanıyoruz."

Programda 2024 mezunlarını temsilen Bosna Hersekli Fatıma Haracic ve Kuzey Makedonyalı Furkan Shaban konuşmalarını gerçekleştirdi.
 
13. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni İstanbul programı, aile fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Başka bir dünyadan gelen çığlıkların, yardım için fısıldayan ruhların sesini duyuyordum. Bütün bu korkunç seslerin arasında,

Çarşamba, 16 Ekim 2024

duyurular
Duyurular

YTB Bir Dünya Edebiyat Ödülleri 2024 kapsamında yapılan başvurular değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde beş farklı kate

Pazartesi, 14 Ekim 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Uluslara

Perşembe, 10 Ekim 2024