Türkiye ile Tanzanya Arasında Yükseköğretim ve Diaspora Alanlarında İşbirliği

Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arşiv ve yükseköğretim bursları alanlarında 6 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmî törenle karşıladı. Törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerden sonra ise Türkiye ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arşiv ve yükseköğretim bursları alanlarında 6 anlaşma imzalandı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nin ilgili kurumları arasında yükseköğretim ve diaspora alanlarında 3 anlaşma imzalandı.
YTB ile Zanzibar Eğitim ve Mesleki Terbiye Bakanlığı arasında yapılan, Yükseköğretim Bursları Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nı YTB Başkanı Abdullah Eren ile Zanzibar Eğitim ve Mesleki Terbiye Bakanı Lela Muhamed Mussa imzaladı. Daha sonra Başkanlığımız ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Milli Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında da Yükseköğretim Bursları Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Mutabakat zaptına YTB Başkanı Eren ile Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrika İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba imza attı. YTB ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Dışişleri ve Doğu Afrika İşbirliği Bakanlığı arasındaki Diaspora Siyasası Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı da yine YTB Başkanı Eren ve Makamba tarafından imzalandı.


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Kuzey Makedonyalı genç yazar Özlem Kurt ile YTB'nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında yayımlanan ilk kitabı

Salı, 30 Nisan 2024

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024