“Uluslararası Öğrencilerin Kitap Atlası” Video Serisi Başladı

Salı, Aralık 21, 2021

Türkiye’de eğitim hayatlarına devam eden uluslararası öğrencilerin, okudukları Türkçe kitaplara dair düşüncelerini ve duygularını paylaştığı “Uluslararası Öğrencilerin Kitap Atlası” serisinin ilk videosu yayınlandı.

Türkiye’de eğitim gören ve edebiyata ilgi duyan uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye geldikten sonra okudukları Türkçe roman, öykü, deneme türündeki kitapları anlattıkları “Uluslararası Öğrencilerin Kitap Atlası” serisinin ilk videosu YTB’nin sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Video serisinde öğrenciler okudukları kitapların ana temasını ve karakterlerini, başka bir dilde kitap okumanın kendileri için ne ifade ettiğini ve Türkçe’nin kendilerine hissettirdiklerini akıcı bir üslupla anlatıyor.

 
İlk videoda Kazakistanlı Gülcan Nussip, Kuyucaklı Yusuf'un hikâyesini “Yazar, Kuyucaklı Yusuf karakteri ile topluma cesur insanları göstermek istiyor. Böylece toplumdaki insanların değişmesini istiyor.” İfadelerini kullanarak anlattı.


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Kuzey Makedonyalı genç yazar Özlem Kurt ile YTB'nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) kapsamında yayımlanan ilk kitabı

Salı, 30 Nisan 2024

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024