YTB Başkanı Abdullah Eren ve Beraberindeki Heyet Hollanda’da Temaslarda Bulundu

Pazartesi, Ekim 24, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki YTB Heyeti, Hollanda’da Türk toplumunun ihtiyaç ve taleplerinin ele alındığı; toplantılar, ziyaretler, resmi temaslar ve buluşmalar gerçekleştirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki YTB Heyeti, Hollanda’ya çalışma ziyaretinde bulunarak bir dizi temaslar gerçekleştirdi. YTB Başkanı Eren ve beraberindeki heyet, ziyaretleri ve temasları kapsamında Türk toplumunun ihtiyaç ve taleplerinin ele alındığı toplantılar yaparak, iş dünyası, gençlik ve hukukçular buluşmaları yaptı.. Bunların yanında resmi temaslarda da bulunuldu ve bakımevindeki yaşlılarla bir araya gelindi.

Türk STK Temsilcileriyle Biraraya Gelindi

Heyet ilk olarak Hollanda’da farklı iş kollarında başarılı çalışmalar yürüten girişimcilerle buluşma gerçekleştirdi. Ardından ise Türk STK temsilcileri ile bir araya gelerek toplumun ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Hollanda temasları kapsamında Türk İş Adamları Derneği’ne de bir ziyarette bulunuldu. Burada çalışmaları yerinde inceleyen YTB Başkanı Eren, iş dünyasından turizme, hukuktan eğitime birçok farklı alanda örnek çalışmalar yürüten iş adamları ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini ifade etti. YTB Başkanı Abdullah Eren’in bir diğer ziyaret durağı ise Rotterdam’da bulunan İbn-i Sina İslam İlkokulu oldu. Burada sınıfları ziyaret ederek Türk toplumuna mensup yöneticilerden okulun çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Eren, Corendon firması sahibi iş insanı Atilay Uslu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Hollanda Makamlarıyla Görüşme

Eren ve YTB Heyeti ardından ise Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı’nda Entegrasyondan Sorumlu Genel Müdür Carsten Herstel ile iş birliği imkânlarını değerlendirdi.  YTB Başkanı Eren daha sonra Tulip Vakfı’nın Türkçe eğitmenleriyle buluşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret kapsamında Hollanda’da çalışmalar yürüten Türk hukukçularla da bir toplantı yapıldı. Heyet daha sonra Hollanda'daki tek Türk bakımevi olan Lale Bakımevi'ni ziyaret edip bakımevi sakinlerinin ihtiyaçlarına yönelik görüşmeler yaptı.

Lahey’de Hak İhlallerine Dikkat Çekildi

YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki YTB Heyeti Lahey’de Hollanda Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü Rabin Baldewsingh ile bir toplantı yaptı. İşbirliği imkânlarının değerlendirildiği toplantıda YTB tarafından her yıl hazırlanan diasporamızı hedef alan saldırılar raporu ile ülkelere dair hak ve özgürlükler güncesi paylaşıldı.

Abdullah Eren Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da 1982'den beri hem Türklerin hem de diğer toplumların ilgisini çeken Amsterdam Gençlerbirliği’ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eren son olarak geçmiş senelerde YTB’nin; eğitim, staj, gezi vb. gibi programlarından mezun olan Türk gençleri ile de buluştu.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024