YTB Başkanı Eren, Fransa'daki Türk Vatandaşlarla İftarda Buluştu

Perşembe, Nisan 20, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Fransa'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Ulu Cami Derneğince Roubaix kentinde düzenlenen iftar programına katıldı. Eren, Türkiye'nin, yurt dışında yaşayan vatandaşlarının her zaman yanında olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda dualar okundu. Sema gösterisi yapılan programda, davetlilere ilahi dinletisi sunuldu. Ayrıca kadın davetlilere beyaz güller dağıtıldı.

YTB Başkanı Eren, iftarda yaptığı konuşmada, Avrupa'ya gelen ilk nesil Türklerin fedakarlığına değindi. Eren, Türkiye'nin, yurt dışında yaşayan vatandaşlarının her zaman yanından olduğunu söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 15-20 yılda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla alakalı son derece önemli gelişmeler yaşandı. En önemli gelişme belki şu denilebilir, artık yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kendilerine eskisinden çok daha fazla güveniyor. Bizler öz güven kazandık. Bugün artık bölgesinde güçlü bir Türkiye var." diye konuştu.


Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine değinen Eren, Avrupa'daki vatandaşların sandığa gitmesini önemsediklerini vurguladı. Eren konuşmasının sonunda, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.
Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner ise, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Fransa'daki Türk toplumunun, en aktif çaba gösteren toplumlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Depremzedeleri bir kez daha burada anıyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız." dedi.

DİTİB Fransa Başkanı Bayram Demirtaş da, depremzedeler için toplanan bağışlardan dolayı teşekkür ederek, ilk etapta maddi ve nakdi yardımlar yapıldığını, ardından sahadaki ihtiyaç doğrultusunda bunun konteyner kampanyasına dönüştüğünü ifade etti.
Eyüp Sultan Ulu Cami Derneği Başkanı İbrahim Alcı depremlerin ardından afetzedeler için 20 kamyon malzeme gönderdiklerini kaydetti.


YTB Başkanı Abdullah Eren iftar programının ardından ise Belçika Diyanet Vakfında genç vatandaşlarla birlikte sahur yaptı. Eren burada yaptığı konuşmasında “Bu Ramazan’ın son sahurunu Belçika’daki genç kardeşlerimizle birlikte yaptık. Rabbim hep beraber daha nicesine eriştirsin inşallah” dedi.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024