YTB Başkanı Eren Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapılarını Ziyaret Ederek Vatandaşları Uğurladı

Salı, Ağustos 27, 2024

Kara yolu ile Türkiye’ye gelerek tatil dönemlerini memleketlerinde geçiren yurt dışındaki vatandaşların yaşadıkları ülkelere olan dönüş yolculukları sürüyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ise, Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarını ziyaret ederek vatandaşları uğurladı.


Tatil sezonlarında kara yolu ile memleketlerine gelen vatandaşları yurt içinde ve yurt dışındaki sınır kapılarında karşılayan YTB dönüş yolunda da yalnız bırakmıyor. İzinlerini Türkiye’de geçiren yurt dışında yaşayan vatandaşların yaşadıkları ülkelere olan yolculukları başladı. YTB Başkanı Abdullah Eren ise, Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarında vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinledi ve ardından vatandaşları uğurladı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasını da gezen Eren, vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi. Sınır kapısında gurbetçiler için kurulan YTB stantlarını da ziyaret eden Eren, çalışmaları yerinde inceledi ve vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Eren, yaz aylarının yurt dışında yaşayan vatandaşlar için sıla hasretinin bittiği, akraba ve dostlara kavuşulduğu kıymetli bir dönem olduğunu söyledi.
Yurt dışında yaşayan vatandaşların dönüş vaktinin geldiğini belirten Eren, "Memleketlerinden evlerine dönecek tüm vatandaşlarımıza güvenli ve huzurlu bir yolculuk diliyorum. Seneye tekrar görüşmek dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Sınır kapılarında yer alan YTB stantları her yıl olduğu gibi bu yıl da gün boyu vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Kendileriyle ilgili mevzuatlardan haberdar olabilmeleri ve hizmetlerden en etkin şekilde faydalanabilmeleri için  YTB’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik hazırladığı bilgilendirici yayınlar da stantlarda yer alıyor.  Ayrıca YTB görevlileri Başkanlığın yurt dışındaki vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili vatandaşlarımızla bire bir temasta bulunuyor.
 
Dönüş yolculuklarında minik vatandaşlarımızı da unutmuyoruz. Onlar için hazırlanan YTB yayınlarından Yol Arkadaşım Türkçe kitabı ile TÜBİTAK’ın Meraklı Minik ve Bilim Teknik dergileri de stantlarda ilgilileriyle buluşturuluyor.


İlgili Haberler

baglar
Bağlar

Başka bir dünyadan gelen çığlıkların, yardım için fısıldayan ruhların sesini duyuyordum. Bütün bu korkunç seslerin arasında,

Çarşamba, 16 Ekim 2024

duyurular
Duyurular

YTB Bir Dünya Edebiyat Ödülleri 2024 kapsamında yapılan başvurular değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde beş farklı kate

Pazartesi, 14 Ekim 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Uluslara

Perşembe, 10 Ekim 2024