YTB Buluşmaları’nın bu Haftaki Konusu Balkanların Tarihi Arka Planı ve Kültürel Birikimi Oldu

Cuma, Ocak 26, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından hayata geçirilen “YTB Buluşmaları” konferans serisinde bu hafta Balkanların tarihi ve kültürel birikimi konuları ele alındı.

YTB tarafından gerçekleştirilen “YTB Buluşmaları” konferans serisi programları devam ediyor. YTB Buluşmaları’nın bu haftaki konukları ise “Balkanların Tarihi Arka Planı ve Kültürel Birikimi” başlığı ile Prof. Dr. Mustafa İsen ve Prof. Dr. Tuba Durmuş oldu.
 
Programdan önce YTB’nin Rumeli Kültür-Sanat etkinlik alanında “Diyar-ı Nâzenin Balkanlar” adlı fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.
Programda konuşan Sayın Mustafa İsen, Balkanlar hakkında bilgiler aktarmasının ardından, bölgenin Türk tarihindeki önemine değindi. Rumeli fetihlerinin Osmanlı’nın delikanlılık çağlarına rastladığını söyleyen İsen, Saray Bosna ve Selanik gibi bölge şehirlerinde milletimizin bıraktığı izlerin kalıcı olduğunu sözlerine ekledi.
“Balkanlar’da Türk Edebiyatı Tarihi” isimli çalışma vesilesiyle derlenen verileri paylaşan Sayın Tuba Durmuş ise, Türk edebiyatının ve edebiyatçılarının Balkanlar çapındaki seyrine dair bilgiler verdi. Durmuş ayrıca, Türk şairlerin şiirlerinden de örnekler sundu.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024