YTB Destekleriyle Ahıska Sürgünü Anma Programı Düzenlendi

Salı, Kasım 15, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi iş birliğinde Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 78’inci yıl dönümünde bir anma programı düzenlendi.

Stalin liderliğindeki Sovyetler Birliği’nin, 14 Kasım 1944’te Gürcistan’ın Ahıska bölgesinde yaşayan on binlerce Ahıskalı Türkü’nü sürgün etmesinin ardından tam 78 yıl geçti. Her yıl bu acı olayı unutturmayan YTB, sürgünün 78’inci yılında; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi iş birliğinde Elazığ’da bir anma etkinliği düzenledi. Anma programında YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus yer aldı. Programda sürgün anısına bir film gösterimi sahnelendi. Filmin ardından katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra düzenlenen panelde ise Fırat Üniversitesi, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Alkaya ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Buran, 1944 sürgünü hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

1 Nisan-15 Haziran 2024

Cuma, 29 Mart 2024

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024