YTB Kapıkule’de Vatandaşları Karşılama Çalışmalarına Başladı

Cuma, Haziran 23, 2023

İzin dönemlerinde kara yolu ile Türkiye’ye gelen vatandaşlarımız YTB tarafından yurt içinde ve yurt dışındaki sınır kapılarında karşılanıyor. 2023 yılında Kurban Bayramına denk gelen izin dönemi başlangıcında ise vatandaşların karşılanmasında YTB personeli Kapıkule Sınır Kapısı’nda hazır bulunuyor.

İzin dönemlerini ana vatanları Türkiye’de geçirmek isteyen vatandaşların kara yolu ile memleketlerine yaptıkları seyahatler başladı. İzin sezonu başlangıcının Kurban Bayramına denk gelmesi ise memleket yolundaki yoğunluğu daha da arttırdı. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da vatandaşların seyahatlerinin rahat ve huzurlu geçmesi için her yıl yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerine bu yıl da devam ediyor. 



Güzergah boyunca ihtiyaç duyulabilecek bilgilerin temin edebilmesi adına YTB, vatandaşların hizmetine sunduğu “YTB Mobil” uygulamasına “Memleket Yolu” modülü de ekledi. Aynı zamanda vatandaşlar uygulama üzerindeki WhatsApp hattından da anlık olarak yol boyunca karşılaşabileceği sorunlara anında çözüm bulabilecek.

YTB’nin memleket yolu çalışmaları dönüş yolunda da devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısında her yıl hazırlanan dinlenme ve oyun sahaları 2023 yılı dönüş tarihlerinde de tekrar hizmete açılacak. Yaşadıkları ülkelere yolculuğa çıkan vatandaşların Kapıkule Sınır Kapısı’nda verecekleri molalarda ve yaşanması muhtemel yoğunluk durumlarında rahatça kullanabilecekleri alanlar oluşturulacak. Vatandaşlar için hazırlanan stantlarda; çay, kahve ve su ikramı sunulacak olup çocukların enerjilerini atması ve yetişkinlerin dinlenmesi için çeşitli alanlar kurulacak.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

17. Avusturya Kültür Fuarı Dornbirn şehrinde düzenlendi. Avusturya’ya Göçün 60. Yılı temasıyla düzenlenen fuarda YTB Başkanı

Pazar, 05 Mayıs 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye ve Hollanda arasında 19 Ağustos 1964’te imzalanan İş Gücü Anl

Cuma, 03 Mayıs 2024

hafiza
Hafıza

1924 yılında "Agiou Titou" adıyla kiliseye çevrilen Fazıl Ahmet Paşa (Vezir) Camii , hâlen kilise olarak kullanılmaktadır. E

Perşembe, 02 Mayıs 2024