YTB Ramazan'da Binleri Buluşturdu

Perşembe, Nisan 20, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da dünyanın dört bir yanında faaliyetlere imza atarak hem vatandaşlar hem soydaş ve akraba topluluklar hem de uluslararası öğrencilerle iftar ve sahur programlarında buluştu.

Gönül coğrafyamızdaki soydaş ve akraba topluluklarla yoğun ve sıcak ilişkilerin tesis edilmesine yönelik her yıl onlarca faaliyete imza atan YTB, Ramazan ayının bereketini yine dünyanın dört bir yanındaki iftar sofralarında coşkuyla yaşadı. Derin tarihî ve kültürel bağlara sahip olduğumuz soydaş ve akraba topluluklar Ramazan ayı vesilesiyle YTB’nin desteğiyle iftar programlarında buluştu. Filistin’de Türkiye Mezunları Derneği ve YTB birlikteliğinde düzenlenen iftar programına başarılı çalışmalara imza atan mezunlar katıldı. Üsküp, Kuzey Makedonya’da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımları ile soydaşlarımız bir araya geldi. KKTC’nin İskele ilçesine bağlı Yedikonuk köyünde iftar programı düzenleyen YTB'nin destekleri ve Kıbrıs Evkafı ile Lefkoşa Büyükelçiliği iş birliğinde KKTC’de Ramazan ayı boyunca “Gönül Köprüsü” faaliyetleri kapsamında 48 köy, 3 bin hane ziyareti ile toplamda 10 bin kişilik iftar programı gerçekleştirildi.
 
Vatandaşlarla İftar ve Sahurlarda Bir Araya Geldik
 

YTB bu Ramazan ayında da dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızla hem sahurda hem de iftarda aynı sofrada buluştu. YTB Başkanı Abdullah Eren, Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Stadtallendorf kasabasındaki DITIB Stadtallendorf Camii’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Viyana’da Türk Federasyon iftarında 500 vatandaş buluştu. Bunun yanında Almanya’da Kamuoyu Bilgilendirme Medya ve İletişim Saha Ziyareti kapsamında 6 dernek iftarı ve 5 aile iftarına katılım sağlandı.
 
YTB tarafından Ramadan Tent Project kuruluşunun Open Iftar 2023 programına proje desteği verildi. Proje kapsamında başta Londra olmak üzere Birleşik Krallık’ın önemli noktaları olan Trafalgar Meydanı, Stamford Bridge, Wembley Stadyumu, Victoria & Albert Müzesi ve Royal Albert Hall gibi mekânlarda Ramazan programları düzenlendi. Ramazan ayı boyunca planlanan 29 iftar programından toplamda 70 bin katılımcı faydalandı. YTB Başkanı Eren, Fransa’nın Roubaix kentinde bulunan Grande Mosquée Eyüp Sultan Camii’nde de vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Eren, Belçika Diyanet Vakfı'nda ise gençlerle sahur yaptı.

2023 yılı Ramazan ayı içerisinde Ankara’da Türkiye Burslusu ve kendi hesabına öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkemiz gelenek ve kültürüne uyumlarını arttırmak ve YTB ile olan ilişkilerini güçlendirmek için de iftarlar düzenlendi. İftar programlarının ardından uluslararası öğrenciler tarafından ülke tanıtım stantları kuruldu. İstanbul'da okuyan Türkiye Burslusu öğrenciler de iftar programında bir araya geldi. Öğrenciler iftar öncesinde ebru ve kaligrafi çalışması yaparken, yine öğrenciler tarafından daha önce yapılan resim, hat, tezhip çalışmaları sergilendi. YTB Edirne Ofisi’nde de her hafta Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin iftar programları organize edildi. Her hafta başka bir kurum müdürü, akademisyen ve eğitimcinin katıldığı akademilerde tecrübe paylaşımı yapıldı. YTB Başkanı Abdullah Eren İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te uluslararası öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Abdullah Eren bunların yanında Gaziantep’te depremden etkilenen vatandaşları uluslararası öğrencilerle birlikte ziyaret etti. Ardından ise Gaziantep Üniversitesi’nde uluslararası öğrencilerle birlikte iftar yaptı.
 
Rahmet, Mağfiret ve Bereket Ayının Ardından Bayram Sevinci

 
YTB Başkanı Abdullah Eren binlerce kilometre uzakta yaşayan soydaş ve akraba topluluklarla aramızdaki ortak hislerin iftar sofralarında yeniden somutlaştığına dikkat çekti. Abdullah Eren anavatanlarından ayrı düşen vatandaşlarımızın ise özledikleri Ramazan sofralarını bir nebze olsun tekrar yaşamaları için her fırsatta onlarla birlikte iftar ve sahur yapmaya çalıştıklarını aktardı. Eren bunların yanında uluslararası öğrencilerin Ramazanı kendi evlerindeki gibi yaşamaları için de farklı şehirlerde iftar sofraları kurulduğunu anlattı. Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eren, Ramazan ayının bu bereketini, manevi iklimini bütün yıla yaymak gerektiğini söyledi. Sofralarımızın şenlendiği, bereket bulduğu bu iklimi kardeşçe ve birlik beraberlik içinde dünyanın dört bir yanında yaşamamız gerektiğini söyledi.
 
Anavatana Olana Aidiyet Açısından Seçimlere Katılım Önemli
 

Ramazan Bayramının ardından ülkemizde seçimlerin yapılacağını hatırlatan YTB Başkanı Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan vatandaşların seçimlere yüksek katılım sağlamalarının vatandaşların anavatana olan aidiyetlerini ve ilgilerini göstermesi açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Eren, özellikle son yıllarda insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde yurt dışındaki vatandaşlarla çok daha yakından ilgilenen bir Türkiye’nin var olduğunu söyledi. YTB Başkanı Eren ayrıca, yurt dışındaki seçmenlerin bulundukları ülkelerde oy kullanabilmesinin vatandaşların Türkiye siyasetine yön verebilmesine, beklenti ve taleplerinin gündeme gelmesine imkân sağladığının altını çizdi. Eren bu nedenle yurt dışında yaşayan Türklerin demokratik hakkını sonuna kadar kullanmaları gerektiğini dile getirdi.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024