YTB ve TUSAŞ İş Birliğiyle Düzenlenecek Staj Programı Almanya’da Tanıtıldı

Pazartesi, Mayıs 22, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) iş birliğiyle yurt dışında yaşayan gençlerin mühendislik ve teknoloji alanında tecrübe kazanmaları maksadıyla düzenlenecek staj programı Almanya’da tanıtıldı.

2023 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında olmak üzere TUSAŞ bünyesinde 2 farklı tarihte düzenlenecek staj programı Almanya’nın Münih, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Duisburg, Braunschweig ve Berlin şehirlerinde yapılan etkinliklerle tanıtıldı. Adaylara staj boyunca sağlanacak destekler ve TUSAŞ’ta çalışma fırsatları hakkında detaylı bilgiler sunuldu.
 
Yurt dışında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde mühendislik alanlarında öğrenim gören vatandaşlara yönelik düzenlenen etkinliklerde YTB’nin diasporaya yönelik çalışmalarına ilişkin bilgiler verilirken, YTB tarafından düzenlenen kültür, sanat ve hareketlilik programları hakkında da tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi.
 

17 Temmuz-17 Ağustos veya 21 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında iki dönemde yapılacak staj programında katılımcıların konaklamaları TUSAŞ tarafından karşılanacak. Bunun yanında katılımcılara gidiş ve dönüş uçak biletleri için 150 avroya kadar destek YTB tarafından verilecek. TUSAŞ ayrıca ulaşım ve öğle yemeği gibi hizmetleri de katılımcılara sunacak.
 
Programa yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, çifte vatandaş, Mavi Kart sahipleri ve Mavi Kart almaya hakkı olan 18 ile 35 yaş arasındaki mühendislik ve ilgili alanlarda eğitim alan veya yeni mezun olan adaylar başvurabilecek.
 
Başvurular 26 Mayıs 2023’e kadar "https://obys.ytb.gov.tr/" internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar ayrıntılı bilgi için "skyglobal@tai.com.tr" adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilecekler.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024