YTB’nin Soydaş Edebiyatı Destek Programı Başvuruları Devam Ediyor

Pazartesi, Şubat 26, 2024

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Soydaş Edebiyatı Destek Programı (SEDEP) ile 2024 yılında da soydaş topluluklarımız tarafından kaleme alınan Türkçe edebi eserleri desteklemeye devam ediyor.

Program, soydaş toplulukların edebi ve kültürel gelişimlerini sürdürmelerini ve ortaya çıkmış olan birikimlerinin dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor.
SEDEP kapsamında verilecek destekler sayesinde, tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu soydaş toplulukların yaşadıkları coğrafyalarda karşılıklı kültürel etkileşimin artması ve gelişmesi ön planda tutuluyor. 

Destek Programı, yurtdışında bulunan veya faaliyet gösteren soydaş yazar, şair, edebiyatçı, halk sanatçısı, akademisyen ve üniversiteler ile yayıncılık belgesine sahip diğer kâr amacı gütmeyen tüzel kişilerin başvurularına açık. SEDEP kapsamında; yazım, baskı, tanıtım, çeviri ve dijital yayın başlıklarında çeşitli destekler sunulacak. Verilen desteklerde eserin basımı ve yayınlanması şartı aranıyor. 

Tüm başvurularda, ortak kültür ve medeniyet bilincini öne çıkaran ve soydaş toplulukların tarihi, kültürel, güncel meselelerine vurgu yapan eserlere öncelik verilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Soydaş Edebiyatı Destek Programı’ndan yararlanamayacak. 

Başvuruları 5 Nisan 2024 tarihine kadar alınacak olan programa ilgi duyan adaylar ayrıntılı bilgi ve başvuru için https://sedep.ytb.gov.tr/ sitesini ziyaret edebilirler.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024